dilluns, 24 de setembre del 2012

Resum de la presentació dels tallers 19/09/2012


El passat dimecres dia 19 de setembre va tenir lloc, a la Biblioteca de Sant Quirze, la presentació dels tallers per al curs 2012/13.

Pels que no hi vau poder assistir, us deixem al bloc les coses més importants que es van dir referent als objectius i a la metodologia dels tallers.
 
OBJECTIUS

1. Artístic: El teatre és un acte de comunicació, si finalment no hi ha ningú a qui mostar la feina, no s'acaba el procés. Es treballarà una representació per a final de curs on es mostrarà la feina feta durant el taller. Cada grup treballarà al nivell que ho permeti l'edat i les característiques del conjunt. No s'ha d'oblidar que el teatre és una feina en equip.

2. Pedagògic: A través de les diferents tècniques teatrals es poden treballar molts aspectes de la persona. Es portarà un treball íntegre de la persona:
  • Cos: Ens expressem amb la cara, amb les mans, amb les mirades, amb la veu i aquí treballarem l'expressió oral i corporal.
  • Imaginari: Es treballa amb la imaginació de cadascú, amb els recursos del seu propi món i també amb les pròpies emocions i sentiments. Mirarem de desenvolupar les emocions, de mostrar-les sense por, a controlar-les i entrenar-les, si cal.
  • Relació social: Com ja hem dit, el teatre és una feina d'equip i per tant els alumnes treballaran col·lectivament on tots observaran i seran observats, escoltaran i seran escoltats, on hauran de respectar altres punts de vista i/o maneres de viure diferents a les seves. Hauran d'aprendre a posar-se d'acord, a trobar objectius comuns i treballar-hi tots per aconseguir-los.

PROCEDIMENT

La base de la feina que portarem a terme serà el joc, de tot tipus, des del tradicional fins al dramàtic. Tots es faran amb un objectiu concret dins la classe: concentració, fer grup, creació de personatges, expressar-se davant del públic, etc. 

L'estructura de la classe serà més o menys sempre igual: 

- Escalfament: jocs per treballar la concentració i disposar el cos per treballar.
- Expressió corporal: psicomotricitat, mim, dansa...
- Expressió oral: treball de registres de la veu, volums, dibuixos, tipus de veu, diferents maneres de parlar, vocalització.
- Dramatitzacions / improvisacions: depenent de l'edat del grup es faran jocs simbòlics, jocs més o menys dirigits per la professora, dramatització de contes o improvisacions lliures i/o dirigides.
- Depenent del grup es tractaran altres llenguatges com la titella, clown, màscares, disfresses, arts plàstiques per crear escenografies

TIMING DEL CURS

1r Trimestre: Coneixement dels integrants fins aconseguir crear un grup cohesionat on tothom se senti lliure i tranquil per poder treballar.
2n Trimestre: Treballarem diferents tècniques teatrals i començarem a treballar la presentació de final de curs.
3r Trimestre: Treball de final de curs i continuació de les tècniques teatrals.

Finalment us deixem un petit vídeo de la presentació:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada